Ametyst

Ametyst

Ametystens smukke, fascinerende og indtagende lilla og violette farver, er en semi ædelsten, kendt for sine beroligende, beskyttende og positive egenskaber. Også kendt som de ”elskendes sten” og en sten forbundet med Sankt Valentin, har denne smukke violette krystal været et symbol på trofast kærlighed og anses for at være en krystal med forbindelse til det guddommelige.

Ametysten er også en sten der er forbundet med februar og guden Neptun, og kendes også som en Ædelsten af Ild, da den bærer en energi af netop passion og kreativitet, og var tidligere en meget kostbar sten.

Ametysten tilhører kvarts-familien og har gennem tiden været brugt som en værdifuld talismand, der beskyttede mod udefrakommende farer, afhængigheder og negativ energi, som også afspejles i Ametystens navn, der betyder ”mod beruselse” og er en sten af renhed og klarhed.

Der findes mange varianter af Ametyst - fra rå til polerede, som geoder, klynger, spidser og terminerede og den findes også som Bånd, Chevron, Kaktus og den mere sjældne og kostbare Pink Ametyst. Ametysten kan findes flere steder i verden, hvor Sydamerika er den primære kilde.

Ametysten er forbundet med de højere chakraer og værdsættes for sin afstressende og afbalancerende energi, og siges at skabe et skjold af lys. Det er en sten der omfavner, trøster og transformerer uønskede energier og hjælper med at skabe fokus og omsætte dine ideer til virkelighed.

Hos Tessies har vi et stort og mangfoldigt udvalg af Ametyst i alle dens spændende nuancer, udgaver, naturlige samt tilslebne former - hvor kun fantasien sætter grænser. Desuden har vi også et flot og bredt udvalg af fantastiske smykker til rigtigt gode priser.

Så lad dig endelig inspirere af denne betagende og populære krystal og gå på opdagelse i Ametystens univers!

Tilbage til blog